Четвер, 25.04.2024,

12:09 

Наша адреса:

Відділ освіти, культури, молоді та спорту
 Корюківської міської ради
Меню сайту
Освітні новини
Ви на сайті

Гість !


Вітаємо Вас гість. Будьласка зареєструйтесь, або зайдіть під своїм логіном!

.
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Звідки Ви?
Всього відповідей: 90
Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Хто сьогодні нас відвідав
Архів новин
Головна » 2013 » Січень » 22 » Стартувала соціальна акція «Молодь обирає життя без тютюну»
23:32
Стартувала соціальна акція «Молодь обирає життя без тютюну»
    Ви – молоді, завзяті й кмітливі, сповнені сил та енергії. Щодня ви пізнаєте життя, відкриваєте для себе світ, прагнете усе зрозуміти, усе спробувати. Ви рухаєтесь уперед, наближаючи своє майбутнє. Уже сьогодні ви тримаєте його у власних руках. І лише ви самі відповідальні за нього. Від вас, і від ваших рішень нині залежить, яким воно буде.

   У молодіжному середовищі вже багато років існує стереотипне уявлення, що сигарета - це атрибут дорослої, сформованої і самостійної людини. Для того, щоб відповідати цьому хибному образу підліток починає курити. «Одним з критеріїв сучасного світу є саме вміння курити. Куріння – це не завжди процес, це певний атрибут. Якщо він є – я відчуваю себе комфортно, сучасно, мене приймають в колективі» – з цим твердженням погодиться кожен підліток. 

   Про шкідливість паління сказано і написано стільки, що можна не одну анти тютюнову бібліотеку скласти. Але ще багато людей не вважають паління шкідливим для здоров’я. Для одних – це звичка, для других – засіб для зняття стресу, проте для більшості молодих людей – це спосіб «бути таким як усі». Дехто ставиться до паління як до нової сторінки життя. Багато хто починає палити просто з цікавості чи за компанію, а потім не знаходить сили кинути це. Бо тютюн – це наркотик. Паління щороку забирає тисячі життів у всіх країнах світу. Тютюнопаління в Україні «набрало розмаху епідемії». 

    У січні 2013 року спеціалісти та фахівці із соціальної роботи Корюківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели профілактичні лекції, показали фільм «Факти про куріння». Напередодні лекції провели анкетування серед молоді міських шкіл старших класів на тему: «Поширення тютюнопаління серед учнів», метою якої було з’ясувати ситуацію щодо поширення тютюнопаління серед учнів старших класів. У опитуванні взяло участь 83 респонденти. На питання «Чи проінформовані Ви про те, що в Україні діє Закон про заборону куріння в громадських місцях?» «Так» відповіли 77 респонденти. Ще було поставлено досить актуальне питання на сьогоднішній день «Чи відома Вам сума штрафу за куріння в невідведених для цього місцях» на яке 32 респонденти приблизно зазначили суму. Приємно вражають результати відповідей на питання «Чи палите Ви?» 65 респондентів відповіли - «Ні». Досить вагомим є питання «Чи потрібно обмежити продаж тютюнових виробів?», то «Так» відповіли 61 респондент. З відповідей анкет було виявлено, що у більшості сімей курцями є батьки (22 сім’ї з опитаних 83), натомість матері – лише у чотирьох сім’ях. У більшості сімей діти наслідують батьків. Було виявлено, що опитана молодь спілкується з оточенням, яке негативно ставиться до паління. Найбільше учні замислились над питанням «Чому палять підлітки?»: щоб здаватися дорослим і незалежним – 36 респондентів; щоб підтримати компанію – 15 ; щоб не сміялися і не вважали слабким – 6; сподобалася реклама сигарет – 2; щоб випробувати задоволення – 18; щоб бути таким, як усі – 15; це модно – 8; інше – 3 (через нерви). 

    «Цигарки - єдиний дозволений для продажу продукт, використання якого спрямоване на те, щоб убити споживача». Компанії продають смерть заради одержання прибутків. Набрав чинності Закон про заборону реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів. 

   16 грудня 2012 року вступив у дію Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів». Таким чином держава намагається впроваджувати нові заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я. 

  Згідно із законом, також забороняється паління у приміщеннях та на території закладів охорони здоров’я; навчальних закладів; спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд та закладів фізичної культури і спорту; у приміщеннях об’єктів культурного призначення; органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ. 

   Забороняється, крім спеціально відведених для цього місць, куріння тютюнових виробів у приміщеннях підприємств, установ та організацій усіх форм власності; готелів та аналогічних засобів розміщення громадян; гуртожитків; в аеропортах та на вокзалах. За невідведення спеціальних місць для куріння, необладнання їх витяжною вентиляцією чи іншими засобами для видалення тютюнового диму, нерозміщення відповідної інформації - штраф від 1 тисячі до 10 тисяч гривень. 

   Державою встановлені штрафи за перше попередження від 51 до 170 гривень, а за повторне протягом року – від 170 до 340 гривень. У Корюківському районі станом на січень місяць 15 осіб оштрафовано віком до 16 років. Ними було сплачено штрафи у розмірі 51 гривні. 

   Пам’ятайте! Зруйнувати значно легше, ніж створити. Дуже важливо зберегти те, що маємо. Від нас самих залежить, що ми оберемо - шлях до здоров’я чи навпаки - шлях від здоров’я. 

    Отже, коли вам запропонують цигарку, запитайте себе: «Що я роблю? Для чого мені отруювати свій організм?..» Не бійтесь того, що, відмовившись від куріння, ви втратите повагу своїх ровесників. Навпаки, авторитету вам додасть сила волі, мужність протиставити себе тим, хто в полоні поганих звичок. Цим ви докажете, що ви особистість, що у вас є своя позиція, свої погляди, і ви не збираєтесь нікого наслідувати.




 Корюківський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Категорія: Району | Переглядів: 821 | Додав: dvovuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
.

ПОДІЇ ТИЖНЯ
[23.09.2020][Району]
Офіційний вебсайт та логотип Державної служби якості освіти України (0)
[27.04.2020][Району]
Про прийом учнів до перших класів ЗЗСО у 2020-2021 н.р. (0)
[21.04.2020][Району]
Щодо проведення підсумкового оцінювання та організованого завершення 2019-2020 н.р. (0)
[21.04.2020][Району]
Потреба в підручниках для 7 класів ЗЗСО (0)
[21.04.2020][Району]
Потреба в підручниках для 3 класів ЗЗСО (0)

УСІ ПОДІЇ.

.

Погода
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту


Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

Корюківка Альянс3000


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz