Субота, 27.04.2024,

05:31 

Наша адреса:

Відділ освіти, культури, молоді та спорту
 Корюківської міської ради
Меню сайту
Освітні новини
Ви на сайті

Гість !


Вітаємо Вас гість. Будьласка зареєструйтесь, або зайдіть під своїм логіном!

.
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Звідки Ви?
Всього відповідей: 90
Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Хто сьогодні нас відвідав
Архів новин
Головна » 2013 » Березень » 23 » Зміна дати проведення тестування відбулась лише на території Чернігівської області.
20:11
Зміна дати проведення тестування відбулась лише на території Чернігівської області.
   Ніхто з освітніх чиновників заздалегідь не потурбувався про безпеку абітурієнтів, які через безвідповідальність посадовців мали діставатися до пунктів тестування за надзвичайних погодних умов
  Попри надзвичайну синоптичну ситуацію, зокрема у столиці, Український центр оцінювання якості освіти, а також Міністерство освіти не наважилися надати відповідні рекомендації учасникам пробного ЗНО щодо відвідування пунктів тестування під час негоди 23 березня.
   Лише у суботу, після закінчення тестування та заклику прем’єра Миколи Азарова усвідомити складність ситуації, у Міністерстві освіти вимушені були визнати надзвичайність погодних умов та оприлюднили заяву міністра освіти Дмитра Табачника, в який він попросив батьків та учасників тестування не турбуватися через, те що вони не змогли дістатися до пунктів пробного тестування.
   "Оскільки у деяких областях України склалися надзвичайно складні погодні умови, прийнято рішення про те, що учасники, які не мали можливості сьогодні дістатися до пунктів пробного тестування, зможуть скласти пробне ЗНО у додатковий день", - йдеться у заяві міністра Табачника, що була оприлюднена у суботу в 15.00.
   Зазначимо, що Український центр оцінювання якості освіти, як суб'єкт адміністрування пробного тестування, що має повноваження установлювати терміни проведення пробного ЗНО, незважаючи на завчасні попередження державних служб про значне погіршення погодних умов, не зміг заздалегідь надати відповідні роз’яснення щодо необхідності участі абітурієнтів у тестуванні за несприятливих погодних умов у більшості областей.
   Також, незважаючи на несприятливі погодні умови у більшості регіонів країни, лише два регіональні центри оцінювання якості освіти завчасно повідомили абітурієнтів своїх областей про умови неучасті у пробному незалежному оцінюванні.
   Зокрема, Івано-Франківській регіональний центр оцінювання якості освіти у п'ятницю повідомив абітурієнтів про перенесення дати пробного тестування на всій території Івано-Франківської, Тернопільської та Чернівецької областей.
   Також у Вінницькому регіональному центрі оцінювання якості освіти повідомили, що абітурієнти Вінницької, Житомирської, Хмельницької областей, які не матимуть можливості доїзду до пунктів пробного тестування 23 березня, зможуть скласти пробне ЗНО у додатковий день.
   В інших регіональних центрах, які обслуговують області, що постраждали від снігопадів та відчувають значні проблеми пересування громадського транспорту не захотіли змінити строки проведення пробного оцінювання та попередити учасників тестування та їх батьків про умови неучасті у пробному ЗНО.
   У суботу вранці, попри очевидний колапс транспортної мережі та оголошення надзвичайної ситуації в столиці, Київський регіональний центр оцінювання якості освіти, який обслуговує Київську, Черкаську, Чернігівську області, а також Київ, повідомив, що перенесення пробного тестування у столиці не відбудеться. Зміна дати проведення тестування відбулась лише на території Чернігівської області.
   Як відомо, у суботу 23 березня регіональні центри оцінювання якості освіти проводили пробне ЗНО, яке є одним з елементів підготовки абітурієнтів до зовнішнього оцінювання. Участь у пробному ЗНО є добровільною та здійснюється на платній основі.
   Довідкову інформацію щодо проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання необхідно уточнювати у регіональних центрах оцінювання якості освіти.
   Про час і дату пробного тестування, яке відбудеться за графіком 23 березня буде повідомлено пізніше.



За матеріалами: Освіта.ua
Категорія: України | Переглядів: 482 | Додав: dvovuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
.

ПОДІЇ ТИЖНЯ
[23.09.2020][Району]
Офіційний вебсайт та логотип Державної служби якості освіти України (0)
[27.04.2020][Району]
Про прийом учнів до перших класів ЗЗСО у 2020-2021 н.р. (0)
[21.04.2020][Району]
Щодо проведення підсумкового оцінювання та організованого завершення 2019-2020 н.р. (0)
[21.04.2020][Району]
Потреба в підручниках для 7 класів ЗЗСО (0)
[21.04.2020][Району]
Потреба в підручниках для 3 класів ЗЗСО (0)

УСІ ПОДІЇ.

.

Погода
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту


Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

Корюківка Альянс3000


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz