П`ятниця, 29.03.2024,

08:37 

Наша адреса:

Відділ освіти, культури, молоді та спорту
 Корюківської міської ради
Меню сайту
Освітні новини
Ви на сайті

Гість !


Вітаємо Вас гість. Будьласка зареєструйтесь, або зайдіть під своїм логіном!

.
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Звідки Ви?
Всього відповідей: 90
Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Хто сьогодні нас відвідав
Архів новин
Головна » 2013 » Жовтень » 16 » Забезпечити належні умови проживання дитини в сім’ї — пріоритетне завдання влади
11:39
Забезпечити належні умови проживання дитини в сім’ї — пріоритетне завдання влади
   Нові соціальні ініціативи Президента України передбачають забезпечення повноцінного виховання у сім’ях. Суспільство в першу чергу повинно сприяти збереженню сімейних цінностей, а влада — допомагати сім’ям, що опинились у складних життєвих ситуаціях, знайти раціональний вихід. 
   Загальновідомим є той факт, що будь-яка дитина потребує тепла і любові батьків, і тому слід вживати всі можливі заходи з метою збереження повноцінної сім’ї, де виховання рідними батьками сприятиме розвитку цілісної особистості дитини. 
   16 жовтня керівник апарату райдержадміністрації Олександр Безнісько та начальник відділу освіти райдержадміністрації Лариса Остапенко, перебуваючи в Олександрівській територіальній громаді, ознайомились із умовами проживання та виховання дітей у сім’ї Світлани М. За жінкою, яка має двох дітей, спостерігається несумлінне виконання батьківських обов’язків: недостатньо займається вихованням молодшої доньки, зловживає алкогольними напоями. 

  Після відвідування сім’ї, її проблему було обговорено за «круглим столом» за участі керівника громади Антона Редіна, директора Олександрівської ЗОШ Валерія Мірошніченка, депутатів районної та сільської ради. 

  Під час обговорення питання забезпечення належних умов проживання та своєчасного надання підтримки проблемній сім’ї Олександр Безнісько зауважив: «Сьогодні влада приділяє особливу увагу розвитку державної соціальної політики на засадах посилення її ефективності. На це спрямовані нові соціальні ініціативи Президента України. Відбулась модернізація роботи соціальних служб задля забезпечення повного охоплення увагою держави найуразливіших громадян. У цьому напрямі започатковано інститут фахівців із соціальної роботи». 

  У ході обговорення, було вирішено активізувати виховну та роз’яснювальну роботу з жінкою з метою попередження її антисоціальної поведінки. 

  До роботи з даною сім’єю буде активно задіяний районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Робота фахівців центру вже має певні результати в Олександрівській територіальній громаді. У с.Верхолісся фахівцями із соціальної роботи було надано допомогу сім’ї, що виховує дитину-інваліда. Так, за сприяння соціального працівника, були зібрані всі необхідні документи та забезпечено медичне обстеження дитини для отримання оздоровчої путівки. Служба у справах дітей райдержадміністрації допомогла оформити путівку до санаторію «Космос» (с.Рибаківка, Миколаївської обл.). 

   Керівник апарату райдержадміністрації та начальник відділу освіти поспілкувались з дітьми цих двох сімей та вручили їм солодощі. 


   До штату Корюківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді введено 8 нових штатних одиниць. Це, насамперед, фахівці із повною вищою освітою, що відповідають кваліфікаційним вимогам (соціальна робота, соціальна педагогіка, психологія і.т.д), які пройшли відповідну підготовку та працюють згідно своїх професійних обов’язків. 

   Введення посад фахівців із соціальної роботи сприяє ефективнішому впровадженню в життя соціальних ініціатив Президента України; оперативне реагування допоможе уникнути потрапляння дітей до державних закладів та значно зросте доступність соціальних послуг для населення. 

   У поточному році фахівцями із соціальної роботи та спеціалістами Корюківського районного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді обстежено і проінспектовано 950 сімей. Через виявлені складні життєві обставини під соціальний супровід взято 226 родини, які виховують 563 дітей. Родини отримали 8718 соціальних послуг. За 9 місяців поточного року центр має 4163 клієнтів, яким надано 12043 соціальних послуг.

Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації
Категорія: Району | Переглядів: 559 | Додав: dvovuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
.

ПОДІЇ ТИЖНЯ
[23.09.2020][Району]
Офіційний вебсайт та логотип Державної служби якості освіти України (0)
[27.04.2020][Району]
Про прийом учнів до перших класів ЗЗСО у 2020-2021 н.р. (0)
[21.04.2020][Району]
Щодо проведення підсумкового оцінювання та організованого завершення 2019-2020 н.р. (0)
[21.04.2020][Району]
Потреба в підручниках для 7 класів ЗЗСО (0)
[21.04.2020][Району]
Потреба в підручниках для 3 класів ЗЗСО (0)

УСІ ПОДІЇ.

.

Погода
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту


Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

Корюківка Альянс3000


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz