П`ятниця, 19.04.2024,

21:16 

Наша адреса:

Відділ освіти, культури, молоді та спорту
 Корюківської міської ради
Меню сайту
Освітні новини
Ви на сайті

Гість !


Вітаємо Вас гість. Будьласка зареєструйтесь, або зайдіть під своїм логіном!

.
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Звідки Ви?
Всього відповідей: 90
Статистика



Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Хто сьогодні нас відвідав
Архів новин
Головна » 2013 » Лютий » 8 » Розробники програми ЗНО з історії звинувачують УЦОЯО у брехні
17:34
Розробники програми ЗНО з історії звинувачують УЦОЯО у брехні
   Керівник робочої групи з розробки програми ЗНО з історії України заявляє, що "антиукраїнські зміни до програми були внесені посадовцями УЦОЯО і Міністерства освіти"
   Про це йдеться у повідомленні керівника робочої групи з розробки програми ЗНО з історії України, завідуючої лабораторією суспільствознавчої освіти Інституту педагогіки АПН України Олени Пометун, у відповідь на заяву директора Українського центру оцінювання якості освіти Ірини Зайцевої, про те, що УЦОЯО не має відношення до розробки програми ЗНО з історії України у 2013 році.

«1-го лютого у програмі Шустер-live з вуст директора УЦОЯО І.П.Зайцевої пролунала інформація, що антиукраїнські зміни у програмі ЗНО-2013 зроблено робочою групою під моїм керівництвом. Проте, це не відповідає дійсності! Всі правки у програмі зроблено працівниками УЦОЯО і Міністерства освіти», - заявила керівник робочої групи.

Олена Пометун стверджує, що ще 27 серпня 2012 року робоча група передала до Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Протокол засідання групи з розробки програм ЗНО, який не містив скандальних змін, пов’язаних із виключенням історичних постатей з програми.

«Наша група складалася із восьми осіб: науковці, вчителі і працівники Інституту інноваційних технологій та змісту освіти», - розповіла Олена Пометун у коментарі виданню Високий Замок.

«Скликали нас ще у 2011 році, і програма, яку ми створили, діяла під час тестування-2012. У серпні 2012 року Український центр оцінювання якості освіти звернувся з проханням внести декотрі правки в програму. Ми зібралися 27 серпня і зробили низку технічних правок: карти подавати так-то, цю інформацію уточнити, доопрацьовану програму передали в Інститут інноваційних технологій і змісту освіти», - зазначає керівник групи.

«Після цього документа більше не бачили. Інститут, своєю чергою, повинен був передати текст міністерству, а вже звідти він мав надійти в Український центр оцінювання якості освіти. Цікаво те, що передавання відбувалося більш як два місяці. Адже на сайті центру програма з’явилася тільки 8 листопада. Напрошується думка, що хтось над нею працював», - заявляє доктор педагогічних наук.

«Побачивши остаточний варіант, я попередила, що можуть бути проблеми: адже документ не відповідає тому, який затвердила робоча група. Мені відповіли, що це не моя справа. Але раптом саме нас починають звинувачувати у змінах. Так і сказали: «Це ж ви так написали», - повідомила Пометун.

«Але я не могла такого писати, я автор практично всіх програм з історії України часів незалежності. Програму не просто порізали. Там, окрім прізвищ, чимало правок. Слово «Галичина» у всьому тексті замінили на Західноукраїнські землі, всюди зняли словосполучення «національна ідея», «національний рух». Цих правок — більше тридцяти, це навіть не зміни, а — шкідництво, програма набула абсолютно антиукраїнського звучання, діти ж повинні це завчити», - заявила Пометун.

Олена Пометун також оприлюднила на своїй сторінці у Facebook протокол засідання робочої групи з розробки програм ЗНО від 27 серпня 2012 року та фрагмент електронного листування між директором Українського центру оцінювання якості освіти І.П.Зайцевою та начальником департаменту загальної середньої та дошкільної освіти міністерства О.В.Яреськом, які, за її словами, підтверджують маніпуляції чиновників зі змістом програми ЗНО з історії України у 2013 році.

«На всю Україну очорнили моє ім’я. Єдине, що я можу зробити у цьому випадку, — це поширити інформацію, якою володію. Коли почався скандал, мені на пошту анонім вислав уривки листування між чиновником Міносвіти і Українським центром оцінювання якості освіти, з якого видно, як саме відбувалися зміни», - зазначила керівник робочої групи.




За матеріалами: Освіта.ua
Категорія: України | Переглядів: 562 | Додав: dvovuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
.

ПОДІЇ ТИЖНЯ
[23.09.2020][Району]
Офіційний вебсайт та логотип Державної служби якості освіти України (0)
[27.04.2020][Району]
Про прийом учнів до перших класів ЗЗСО у 2020-2021 н.р. (0)
[21.04.2020][Району]
Щодо проведення підсумкового оцінювання та організованого завершення 2019-2020 н.р. (0)
[21.04.2020][Району]
Потреба в підручниках для 7 класів ЗЗСО (0)
[21.04.2020][Району]
Потреба в підручниках для 3 класів ЗЗСО (0)

УСІ ПОДІЇ.

.

Погода
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Друзі сайту


Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

Корюківка Альянс3000


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz