Четвер, 28.03.2024,

23:19 

Наша адреса:

Відділ освіти, культури, молоді та спорту
 Корюківської міської ради
Меню сайту
Освітні новини
Ви на сайті

Гість !


Вітаємо Вас гість. Будьласка зареєструйтесь, або зайдіть під своїм логіном!

.
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Звідки Ви?
Всього відповідей: 90
Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Хто сьогодні нас відвідав
Архів новин
Головна » 2013 » Лютий » 16 » Найчастіші запитання щодо реєстрації на ЗНО-2013
01:29
Найчастіші запитання щодо реєстрації на ЗНО-2013
Роз’яснення Українського центру оцінювання якості освіти щодо найчастіших запитань абітурієнтів під час реєстрації для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні 2013 року


Довідку з навчального закладу потрібно надсилати оригіналом чи копією? Чи можна відправити копію довідки з місця навчання?

Для реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання необхідно подати ОРИГІНАЛ довідки з місця навчання.

Як перевірити, чи дійшли мої документи до регіонального центру і чи вони опрацьовані?

Для того, щоб пересвідчитися, що регіональний центр оцінювання якості освіти отримав Ваші реєстраційні документи, Ви можете скористатися спеціальним сервісом Укрпошти (перевірка здійснюється за штрих-кодом поштового відправлення).

Стан оброблення реєстраційних документів можна перевірити на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти за номером заяви-реєстраційної картки або штрих-кодом поштового відправлення.

Номер заяви-реєстраційної картки зазначено у контрольно-інформаційному листі, якій роздруковується разом із цією заявою.


Якщо я складу тести у цьому році, мої результати минулих років не будуть дійсними (анулюються)? І чи можу я їх вибирати під час вступу?

У разі проходження ЗНО в 2013 році результати минулих років НЕ АНУЛЮЮТЬСЯ. Абітурієнт може обрати кращий результат тестування з певного навчального предмета серед результатів ЗНО 2008-2013 років. Комбінувати результати ЗНО різних років необхідно у заяві, яку абітурієнти подаватимуть до приймальної комісії ВНЗ під час вступу.

Які предмети необхідно обов’язково скласти на ЗНО? Чи обов’язково реєструватися на українську мову і літературу? Просто цей предмет мені не потрібен, я складала його минулого року.

Обов’язкових предметів для складання зовнішнього незалежного оцінювання НЕМАЄ. Поняття «обов’язкове складання предметів під час проходження ЗНО» не існує. Абітурієнт САМОСТІЙНО вирішує та НА ВЛАСНИЙ РОЗСУД обирає перелік предметів, результати тестування з яких потрібні йому для вступу до ВНЗ.

Зважайте на те, чи влаштовують Вас результати тестування минулих років з відповідного навчального предмета. Ви зможете використовувати їх разом із результатами ЗНО 2013 року, комбінуючи під час вступу до ВНЗ.

При цьому необхідно враховувати, що вищі навчальні заклади згідно з додатком до Умов прийому до вищих навчальних закладів України в 2013 році встановлюють перелік результатів ЗНО, які абітурієнтові необхідно подати на ту чи іншу спеціальність.

Принтер не повністю друкує найнижчий штрих-код із цифрами. Скажіть, цей штрих-код важливий?

У штрих-коді міститься інформація, необхідна для оброблення заяви-реєстраційної картки. Якщо заява містить усі необхідні штрих-коди і при цьому не відображаються лише цифри, зазначені під одним з них, заява буде опрацьована. Якщо ж один зі штрих-кодів під час роздрукування на заяві відсутній, радимо повторно створити реєстраційні документи та роздрукувати їх, скориставшись іншим принтером.

Я уже відправив документи, але тепер потрібно змінити предмети. Як можна внести зміни до переліку предметів?

Вам необхідно дочекатися кореспонденції від регіонального центру оцінювання якості освіти. Якщо Вас успішно зареєстровано і надіслано на Вашу адресу Сертифікат ЗНО 2013 року, Ви маєте іще раз заповнити заяву-реєстраційну картку (вказавши у ній новий перелік предметів), сформувати пакет реєстраційних документів, долучити отриманий Вами Сертифікат 2013 року та надіслати їх до регіонального центру оцінювання якості освіти.

Радимо Вам під час визначення переліку навчальних предметів, з яких реєструватиметесь для проходження ЗНО, враховувати вимоги додатку до Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2013 році та проконсультуйтеся з працівниками приймальної комісії навчального закладу, до якого плануєте вступати.

Я закінчив школу у минулому (2011, 2010…) році. Які документи мені треба надіслати? Де мені взяти довідку з навчального закладу?

Випускники минулих років разом із заявою-реєстраційною карткою та копією паспорта надають під час реєстрації копію атестата про повну загальну середню освіту. Довідку зі школи надають лише ті особи, які завершують навчання у школі (технікумі, училищі, коледжі) у 2013 році та ще не отримали атестат про повну загальну середню освіту.

Чинього потрібно мені надсилати разом із атестатом додаток до нього?

Вам необхідно надіслати лише копію атестата про повну загальну середню освіту, додаток до нього надсилати разом з реєстраційними документами не потрібно.

Потрібно вклеювати фотографії, чи достатньо просто вкласти їх до конверта? Чи треба окрім наклеєних фотокарток вкласти до конверта ще дві?

До заяви-реєстраційної картки необхідно у відведених для цього місцях наклеїти фотокартки розміром 3х4 см зразка, встановленого для оформлення документів. Додаткові фотокартки вкладати до конверта не потрібно.

Що робити у разі відмови у реєстрації? Як я дізнаюся причину відмови?

Підстави для відмови у реєстрації визначено пунктом 4.13 Порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2013 році.

У разі прийняття регламентною комісією регіонального центру оцінювання якості освіти рішення про відмову в реєстрації особі надсилається рекомендованим поштовим відправленням лист, де зазначено причину відмови. До листа додаються всі документи, надіслані особою для реєстрації, а також реєстраційна картка.

У разі відмови повторно пройдіть процедуру реєстрації, виконуючи всі вимоги до оформлення документів.

Якщо я не з’явлюся на одне з тестувань, що буде?

Не втрачайте свій шанс! Неодноразово траплялися випадки, що абітурієнти під час вступу використовували високий результат тестування з навчального предмета, на який під час реєстрації не сподівалися.

У разі прийняття рішення не брати участь в одному з тестувань Ви маєте повторно пройти процедуру реєстрації для внесення змін до переліку предметів, надіславши разом з реєстраційними документами раніше отриманий Сертифікат ЗНО 2013 року.

У випадку відмови від участі в ЗНО абітурієнт повинен надіслати до регіонального центру оцінювання якості освіти відповідну заяву.

Відсутність відмітки у Сертифікаті ЗНО про участь у тестуванні не є підставою для анулювання інших результатів зовнішнього незалежного оцінювання.

Але, можливо, Ваша поведінка стане підставою для скорочення кількості навчальних предметів для складання абітурієнтами тестів наступного року, адже держава витратить на Вас кошти для забезпечення участі у ЗНО. Сподіваємося на Вашу свідому громадянську позицію!

Чи правда, що абітурієнт, який прийшов на тестування, вже отримує 100 балів? Чому така несправедливість: 100 балів + 56 балів за виконання тесту = 156 максимально; а при вступі необхідно 200?

100 балів дорівнюють результату 0. Максимальний бал, який може отримати абітурієнт за результатами складання тестів, становить 200 балів. Для цього набрані абітурієнтами тестові бали переводяться в оцінку за шкалою 100-200 балів.

Українським центром готуються детальні роз’яснення щодо визначення результатів ЗНО. Слідкуйте за інформацією на нашому сайті.

Підкажіть, будь ласка, які сертифікати ЗНО дійсні у цьому році? Чи можу я використати під час вступу результати тестування різних сертифікатів?

У 2013 році дійсні Сертифікати ЗНО 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 років, відповідно вони можуть використовуватися абітурієнтами під час вступу до ВНЗ у поточному році разом із Сертифікатами ЗНО 2013 року.

Абітурієнти можуть обирати кращі результати тестування із сертифікатів, дійсних під час вступу до ВНЗ у 2013 році.

Де взяти бланк реєстраційної заяви? Що писати в заяві?

Майбутні вступники можуть самостійно у будь-який зручний для них час сформувати заяву-реєстраційну картку за допомогою спеціальної програми, створеної фахівцями Українського центру оцінювання якості освіти, яку розміщено на веб-сайтах Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Особи, які не мають змоги самостійно сформувати комплект реєстраційних документів, можуть звернутися по допомогу до одного із пунктів реєстрації.

Ручкою якого кольору заповнювати заяву-реєстраційну картку?

Радимо особам, які реєструються для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні 2013 року, заповнювати заяву-реєстраційну картку чорнилом чорного або темного насиченого кольору. Це значно полегшить обробку реєстраційних документів.

Чи можна обрати один (два) предмети, з яких у мене був поганий результат у минулих роках?

Абітурієнт на власний розсуд обирає від одного до чотирьох навчальних предметів, результати тестування з яких він використовуватиме під час вступу до ВНЗ в 2013 році.

Яку адресу вказувати в заяві-реєстраційній картці – фактичну адресу проживання чи адресу реєстрації?

Звертаємо увагу абітурієнтів, що їх буде розподілено до пунктів тестування для проходження ЗНО за фактичною адресою проживання, вказаною ними під час реєстрації з урахуванням потреби складати тести мовами національних менших. Тому радимо абітурієнтам зазначати адресу проживання на момент проходження ЗНО, при цьому враховувати, що на цю адресу надходитиме уся кореспонденція, надіслана для участі у тестуванні.

Чи потрібно мені надавати довідку з навчального закладу, якщо у мене є атестат? Де її взяти?

Випускники минулих років разом із заявою-реєстраційною карткою та копією паспорта надають під час реєстрації копію атестата про повну загальну середню освіту.

Випускники 2013 року мають надати довідку з навчального закладу про здобуття ними у поточному році повної загальної середньої освіти. Зразок довідки розміщено на нашому сайті в розділі «Реєстрація». У зразку довідки вказано спеціальні місця для проставлення відтисків печаток та штампів. Для її оформлення зверніться до адміністрації навчального закладу, який видаватиме Вам довідку.

Чи потрібно надавати медичну довідку, якщо у мене немає ніяких захворювань?

Довідку про необхідність створення особливих (специфічних) умов для проходження ЗНО, видану лікарсько-консультаційною комісією, подають лише ті абітурієнти, які потребують створення таких умов за станом здоров’я.

Копії яких сторінок паспорта необхідно подавати для реєстрації?

До реєстраційних документів необхідно долучити копії сторінок паспорта, на яких є фотографія власника, його прізвище, ім’я, по батькові, дата народження, серія та номер цього документа (у паспорті громадянина України це перша сторінка).

Зареєструватися за свідоцтвом про народження можуть лише особи, які народилися після 1 вересня 1996 року та не отримали паспорт.

Що робити з описом вкладення, який роздруковується разом з контрольно-інформаційним листком?

Рекомендуємо надсилати реєстраційні документи цінним листом. Задля Вашої зручності програмою реєстрації автоматично створюється Опис вкладення для оформлення цінного листа із зазначенням переліку документів, які необхідно вкласти до конверта, а також адреси, на яку Вам необхідно їх надіслати. Зверніться до поштового відділення по допомогу в оформленні поштового відправлення.

Чи потрібно мені повторно формувати повний пакет документів для реєстрації на ЗНО, якщо я вже проходив тестування протягом минулого року?

Поняття повторного проходження ЗНО не існує. Абітурієнт повинен сформувати пакет реєстраційних документів з дотриманням усіх вимог щодо їх оформлення, визначених розділом IV Порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2013 році.

Протягом якого часу надійде відповідь від регіонального центру оцінювання якості освіти щодо реєстрації?

Орієнтовний термін отримання Вами кореспонденції від регіонального центру оцінювання якості освіти становить 2-3 тижні.

Стан опрацювання своїх документів Ви можете перевірити на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти, скориставшись спеціальним сервісом щодо стану обробки документів. Для цього необхідно увести номер реєстраційної заяви або штрих-код поштового відправлення.

Мені надійшов Сертифікат ЗНО, але немає документів щодо місця проходження тестувань. Як мені дізнатися адреси пунктів тестування, де я складатиму тести?

Місце проведення тестувань буде вказано в запрошенні-перепустці, що надсилається абітурієнтові поштою орієнтовно за три тижні до дати проведення першого тестування.

Чи буде впливати визначення місця проходження ЗНО від обраної мною мови складання тестів? Скільки зошитів я отримаю, якщо замовлю переклад?

Місце розташування пунктів тестування для абітурієнтів, які замовили переклад тестів однією з мов національних меншин, залежить від кількості осіб, які замовили переклад цією мовою.

Ви отримаєте лише один тестовий зошит тією мовою, якою замовили переклад тесту з певного навчального предмета під час реєстрації. Другий зошит українською мовою видаватися не буде.

 Складено фахівцями Українського центру оцінювання якості освіти.





За матеріалами: Освіта.ua
Категорія: України | Переглядів: 894 | Додав: dvovuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
.

ПОДІЇ ТИЖНЯ
[23.09.2020][Району]
Офіційний вебсайт та логотип Державної служби якості освіти України (0)
[27.04.2020][Району]
Про прийом учнів до перших класів ЗЗСО у 2020-2021 н.р. (0)
[21.04.2020][Району]
Щодо проведення підсумкового оцінювання та організованого завершення 2019-2020 н.р. (0)
[21.04.2020][Району]
Потреба в підручниках для 7 класів ЗЗСО (0)
[21.04.2020][Району]
Потреба в підручниках для 3 класів ЗЗСО (0)

УСІ ПОДІЇ.

.

Погода
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Друзі сайту


Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

Корюківка Альянс3000


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz