Субота, 20.04.2024,

02:03 

Наша адреса:

Відділ освіти, культури, молоді та спорту
 Корюківської міської ради
Меню сайту
Освітні новини
Ви на сайті

Гість !


Вітаємо Вас гість. Будьласка зареєструйтесь, або зайдіть під своїм логіном!

.
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Звідки Ви?
Всього відповідей: 90
Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Хто сьогодні нас відвідав
Архів новин
Головна » 2013 » Лютий » 8 » Міносвіти вимагає зупинити насилля над дітьми у дошкільних закладах
17:40
Міносвіти вимагає зупинити насилля над дітьми у дошкільних закладах
  У профільному відомстві звертають увагу працівників дошкільних навчальних закладів на необхідності дотримання педагогічної етики, норм загальнолюдської моралі та поваги гідності дитини та її батьків
  Міністерство освіти звернулося до керівників органів управління освітою, а також до керівників та педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів з закликом зупинити насилля над дітьми. Про це йдеться у спільному листі заступника міністра Бориса Жебровського та голови правління Асоціації працівників дошкільної освіти Ніни Омельяненко.
   У Міністерстві освіти зазначили, що звернення викликане публікацією інформації в Інтернеті та ЗМІ про негуманне ставлення до дітей, приниження їхньої гідності.

"Вважаємо це неприпустимим ні з точки зору загальнолюдської моралі, ні з точки зору професійної етики", - зазначають у Міносвіти.

У відомстві нагадують всім працівникам дошкільних навчальних закладів, що відповідно до вимог до педагогічних працівників, вони зобов’язані дотримуватися педагогічної етики, норм загальнолюдської моралі, поважати гідність дитини та її батьків; забезпечувати емоційний комфорт, захист дитини від будь-яких форм експлуатації та дій, які шкодять її здоров’ю, а також від фізичного та психологічного насильства.

"Керівникам дошкільних навчальних закладів необхідно внести до Правил внутрішнього розпорядку, виконання яких є обов’язковим для кожного працівника, вимоги щодо дотримання професійної етики. Розробити додатки, до яких включити етичні норми діяльності, моральні принципи та правила професійної поведінки і передбачити відповідальність працівників. При цьому, керівники закладів мають зробити все, щоб попередити порушення правил професійної етики", - зазначають у профільному відомстві.

Також органам управління освітою слід посилити персональну відповідальність керівників дошкільних навчальних закладів за дотриманням працівниками професійної етики і негайно приймати рішення щодо звільнення осіб, що проявляють фізичне або психологічне насильство по відношенню до дітей.

У той же час, керівники дошкільних навчальних закладів, педагоги повинні інформувати органи та установи, на які покладається здійснення заходів з попередження насильства в сім'ї про випадки жорстокого поводження з дітьми, насильства над ними або погрози щодо їх вчинення.

"Міністерство і громадськість свідомі того, що лише спільними зусиллями можна зупинити насилля над дітьми. Це справа нашої професійної гідності", - йдеться у зверненні. 



За матеріалами: Освіта.ua
Категорія: України | Переглядів: 563 | Додав: dvovuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
.

ПОДІЇ ТИЖНЯ
[23.09.2020][Району]
Офіційний вебсайт та логотип Державної служби якості освіти України (0)
[27.04.2020][Району]
Про прийом учнів до перших класів ЗЗСО у 2020-2021 н.р. (0)
[21.04.2020][Району]
Щодо проведення підсумкового оцінювання та організованого завершення 2019-2020 н.р. (0)
[21.04.2020][Району]
Потреба в підручниках для 7 класів ЗЗСО (0)
[21.04.2020][Району]
Потреба в підручниках для 3 класів ЗЗСО (0)

УСІ ПОДІЇ.

.

Погода
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Друзі сайту


Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

Корюківка Альянс3000


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz