П`ятниця, 29.03.2024,

08:10 

Наша адреса:

Відділ освіти, культури, молоді та спорту
 Корюківської міської ради
Меню сайту
Освітні новини
Ви на сайті

Гість !


Вітаємо Вас гість. Будьласка зареєструйтесь, або зайдіть під своїм логіном!

.
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Звідки Ви?
Всього відповідей: 90
Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Хто сьогодні нас відвідав
Архів новин
Головна » 2013 » Лютий » 2 » 5 лютого - День Безпечного Інтернету
23:28
5 лютого - День Безпечного Інтернету
   Нагадуємо, що 5 лютого 2013 року за ініціативою Європейської комісії в Україні проходитиме День Безпечного Інтернету.
   Пропонуємо в цей день провести в навчальних закладах інформаційні заходи з даної тематики для дітей, вчителів та батьків, виховні години, тренінги тощо.
   Відповідні соціальні програми покликані привернути увагу суспільства до загроз, що несе невміння правильно користуватися мережею Інтернет.
    Як же захистити себе, друзів, близьких і рідних від небажаних зустрічей в Інтернеті? Фахівці виділяють 5 "ЗОЛОТИХ" ПРАВИЛ ОНЛАЙН-БЕЗПЕКИ:

1. Паролі повинні бути надійними і зберігатись у таємниці, не варто використовувати єдиний пароль для електронної пошти і сторінок в соціальних мережах.

Надійні паролі - це, зазвичай, довгі фрази, словосполучення чи поєднання великих, малих літер, цифр і символів. Щоб створити надійний пароль, потрібно придумати фразу/сполучення, які щось означають для вас.

Якщо Ви користуєтесь мобільним Інтернетом, блокування телефону за допомогою PIN-коду ускладнює доступ сторонніх для того, щоб використовувати телефон від вашого імені або читати приватні повідомлення.

При створенні паролів не бажано використовувати номери навчальних закладів, домашні адреси, частин телефонів, водійських прав, банківських рахунків, ідентифікаційні коди, номери соціального страхування тощо, тим паче ділитися цією інформацією з онлайновими друзями.

2. Подумайте, а потім натисніть. Зверніть увагу, хто відправив повідомлення і подумайте, перш ніж натиснути на посилання (або відкрити вкладений файл), навіть якщо ви знаєте людину, що відправила повідомлення. Ми дійсно ніколи не знаємо, хто з нами спілкується в мережі, а наслідком може бути пошкодження, блокування комп'ютера втрата інформації, фотографій, ігор, контактів тощо.

3. Діліться інформацією обережно. Час від часу цікавтеся налаштуваннями конфіденційності на вашій сторінці в соціальній мережі. Переконайтеся, що у вашому списку друзів немає незнайомих людей. Переглядайте список онлайн-друзів, що вони пишуть про вас, і видаляйте тих, хто порушує вашу приватність.

Перш ніж поділитися будь-якою приватною інформацією, чи позначити когось на фотографії, що розповідають їх місце знаходження розкривають таємниці, запитайте дозволу. Тим самим, ви можете допомогти захистити їх особисте життя так само, як ви б захистити свої власні. Як тільки ви відправите інформацію, відео, фото, ви втрачаєте контроль над ними і це може залишитись в Інтернеті назавжди.

4. Не використовуйте піратського програмного забезпечення, завантажуйте файли на законних підставах. При використанні неліцензійного програмного забезпечення, можуть запускатись програми-шпигуни. Вони відстежують паролі, номери онлайнових рахунків, кодів. Окрім втрати грошей, небезпечнішим є використання особистих даних для відкриття банківських рахунків, кредитів, злочинної діяльності від вашого імені.

Ви повинні бути обережними, навіть якщо повідомлення прийшло від знайомих. Це може бути друг, сторінка якого була був зламана.

5. Будьте справжнім другом. Дослідники виявили, що 88 % користувачів соціальних мереж були свідками конфліктів. Що робити?:
не пишіть конфліктних коментарів;
не надсилайте небажаних фотографій;
не залишайтеся осторонь, встаньте на захист друзів;
допоможіть блокувати конфліктних користувачів;
не мстіться;
повідомте про зловживання відповідні веб-служби.
   Офлайнові зустрічі з онлайновими друзями не завжди є хорошою ідеєю, тому бажано проводити їх у громадських місцях, попередивши батьків і бути насторожі.
   Смайлики, лайки, коментарі, фотографії, відео... стають загально доступними для пошуку на довгі роки. Тому подумайте, перш ніж прийняти або відправити фотографію чи зробити коментар. Сучасні технології зблизили світ, але відповідальність за наше цифрове життя належить нам.



Категорія: Світу | Переглядів: 503 | Додав: dvovuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
.

ПОДІЇ ТИЖНЯ
[23.09.2020][Району]
Офіційний вебсайт та логотип Державної служби якості освіти України (0)
[27.04.2020][Району]
Про прийом учнів до перших класів ЗЗСО у 2020-2021 н.р. (0)
[21.04.2020][Району]
Щодо проведення підсумкового оцінювання та організованого завершення 2019-2020 н.р. (0)
[21.04.2020][Району]
Потреба в підручниках для 7 класів ЗЗСО (0)
[21.04.2020][Району]
Потреба в підручниках для 3 класів ЗЗСО (0)

УСІ ПОДІЇ.

.

Погода
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Друзі сайту


Рибинська ЗОШ І-ІІІст.

Корюківка Альянс3000


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz